Az alábbiakban Sáha Tamás, a HGV Parts s.r.o. ügyvezetője és a cégcsoport felújító üzletágának vezetője nyújt rövid tájékoztatást a haszongépjármű-tulajdonosoknak a felújított alkatrészekről.

Az alkatrész-felújítás nagyban hozzájárul a gépjármű-tulajdonosok költségcsökkentéséhez. Az újrahasznosítás lehetővé teszi, hogy zöldebb utat válasszanak a felelős, környezettudatos gondolkodású tulajdonosok. A féknyereg, modulátor, kompresszor és nem utolsó sorban motorfelújítással nagy mértékben csökken mind a gyártók, mind pedig a végfelhasználok biológiai lábnyoma.

Pneumatikus szelepek

A LegfekCentrum.hu Knorr-Bremse, Wabco és Haldex gyártmányú pneumatikus termékek teljes választékát kínálja.

A legmodernebb levegőelőkészítő egységek illetve a régebbi generációs légszárítók, négy- és többkörös védőszelepek, egy- és kétcsatornás EBS modulátorszelepek, ABS modulátorok, fékerőszabályzó szelepek, szintezőszelepek, lábfékszelepek felújítása.

A felújítás során a szétszerelést, hibafelvételezést, technológia tisztítást és tételes minősítést követően felületkezelés, új alkatrészekkel történő összeszerelés, nyomáspróba, próbapadi tesztelés és végül elektromos tesztelés történik, valamint a teljes visszakövethetőség érdekében egyedi sorszám azonosítóval látja el a cég a minőségi teszten elfogadott termékeket.

Pneumatikus féknyergek

A szétszerelést követően a hibafelvételezés során minden féknyeregház külön-külön minősítésre kerül.

A cég a legszigorúbb módon kiszűri a piacon egyre gyakrabban jelentkező kínai és más ellenőrizhetetlen forrásból származó utángyártott öntvényeket és komponenseket.

A dual blokk, monoblokk (racionalizált), radiális vagy axiálisféknyergek fémtiszta felületei korroziógátló festékréteget kapnak, majd összeszerelés után következik a funkcionális próbapadi végátvétel és végül az elkészült féknyerg minden esetben egyedi azonosító sorszámmal lesznek ellátva.

Pneumatikus kompresszorok

A szétszerelés, technológiai tisztítás és hibafelvételezés után felületkezelés történik, majd az adott javítási technológiának megfelelő dugattyú készlet kerül beépítésre, vagy hengerfúrás és hónolás után túlméretes dugattyút használ a cég. 

A kompresszor összes többi komponense egyedi minősítést követően kerülhet újra felhasználásra, a minőségi ellenőrzésen elfogadott hengerfej és a szeleplap minden esetben síkköszörülésen esik át, szelepekből, tömítésekből, csapágyakból pedig természetesen újat használnak fel az összeszerelés során.

A folyamatot nyomáspróba és egyedi azonosító számmal történő ellátás zárja le.

A HGV Parts s.r.o.-ról:

  • "H" engedéllyel, valamint ISO 9001-es tanúsítvánnyal rendelkeznek.
  • A HGV Prts s.r.o munkatársai rendszeres szakmai továbbképzésen vesznek részt.
  • Minden általuk felújított alkatrészre 12 hónap garanciát vállalnak.
  • Győr - Budapest és Budapest vonzáskörzetében napi szintű kiszállítás.

Weboldal: https://legfekcentrum.hu